Üveges Gábor: “a Fidesz elárulta a vidéket”

Megosztás

Akik a meccseken kiscsapatoknak szurkolnak, akik szeretik a siker sztorikat, akik B.-A.-Z. megyének szorítanak, azoknak ajánlott a play gombra kattintaniuk, és megismerniük Hernádszentandrás történetét.

444.hu készített riportot Üveges Gáborral, a Borsod-Abaúj-Zemplén 4-es választókerület összellenzéki jelöltjével, Hernádszentandrás polgármesterével, aki 2006-ban egy szellemfalu vezetésére vállalkozott. A BioSzentandrás programnak hála a település jövőt kapott. Olyan kapukat nyitott ki, amiket a Fidesz zárva tartott.

A kormány alárendelt mindent a politikai hovatartozásnak. Aki kritizált, ellenséggé vált. Mondjuk ki, a Fidesz azzal nyert 2010-ben választást, hogy azt állította: ő a vidék pártja. Kánaánt ígért. Egy évet kellett csak várni, amikor az önkormányzati törvény benyújtását követően kimutatta a foga fehérjét a kormányzat.

– mondta.

A képviselő-jelölt hangoztatta, ő nem az ígéretekben hisz.

Eddig azt tapasztaltam, hogy jönnek a jelöltek, mint a Mikulás, ígérgetnek, hogy ezt hoznak, azt hoznak, végül pedig jön a kínos magyarázkodás. Én nem tolakodtam, hogy ebben részt vegyek. A felkérés az elmúlt 16 évben elvégzett munka miatt érkezett. Olyan embereket keresett ugyanis az ellenzéki összefogás a körzetekben, akik nem csak beszélni akarnak, de jobb esetben van már mögöttük teljesítmény. Éppen ezért ígérgetni nem szeretnék, de azt viszont állíthatom, én leszek a leghangosabb kritikus, ha ez az ellenzéki összefogás nem azt csinálja majd, amit most mond.

A riportban Üveges Gábor nem csak a sikerhez vezető útról beszél, de a nehézségekről is. Polgármesterként kiábrándult a kormány vidékpolitikájából: úgy látja, a Fidesz nem a vidék pártja, hanem a vidék árulója. Szakmai tapasztalatát országgyűlési képviselőként a cserbenhagyott térség fejlesztésére fordítaná. 

Kapcsolódó cikkek